Veliki komentar ZDR-1

Zakon o delovnih razmerjih ZDR-1

Format: A5+
Vezava: trda
Število strani: 909
Izid: 22. Julij 2014

Avtorica:

Kategorija:
Trust Badge Image

Opis

Avtorica komentarja – mag. Nataša Štelcer je v knjigi predstavila in na enem mestu zbrala tako teoretična izhodišča obravnave delovnih razmerij, kot tudi najaktualnejšo sodno prakso. Slednjo in z njo potreben odgovor (obširna obrazložitev), glede na potrebe vseh, ki se z vprašanji uporabe Zakona o delovnih razmerjih srečujete dnevno in ne najdete pravega odgovora, poiščite ga v knjigi, ki je pred vami in vsebuje zelo obširne in natančne komentarje v katere je avtorica vložila veliko truda in energije!

Mag. Nataša Štelcer je rojena Mariboru, kjer je na PF v Mariboru pridobila naslov univ.dipl.pravnice. Kasneje je, v programu delovno pravno in pravo socialne varnosti, svoj študij nadaljevala na podiplomskem študiju PF Univerze v Ljubljani, ter leta 2007 študij zaključila z oceno cum laude. Znanja in izkušnje, ki jih pridobiva pri svojem delu v gospodarstvu, sodstvu in aktualno v odvetništvu se nadgrajujejo, dopolnjujejo, ter povezujejo interdisciplinarno, kar se odraža tudi v širši obravnavi posameznih vprašanj delovnega prava.

Ker se je kot avtorica tokrat preizkusila drugič, je potrebno izpostaviti, da sedanja knjiga Veliki komentar ZDR-1 združuje tako stališča, zavzeta že v prvem komentarju Zakona o delovnih razmerjih, ter hkrati novelirana stališča ob jasnih in določnih navedbah glede regulative, ki se ni spremenila. Ker sprememba zakona nujno ne predstavlja spremembe miselnosti, obvezno pa spremenjeno sodno prakso, je avtorica poudarek namenila prav spremembam v stališčih sodne prakse. Ob tem so v besedilu zakonskih določil vidno označeni spremenjeni deli, členi, besede, odstavki, hkrati pa ohranjeno besedilo ZDR veljavno pred 12.4.2013. Tako je vsem, ki takšen primerjalni dokument potrebujejo, na razpolago potrebna informacija iz istega vira. Upoštevaje prehodna določila ZDR-1 je primerjalna obravnava zakonskih določil smiselna in potrebna.

Dodatne informacije

Teža 2,7 kg

Avtorji

Mag. Nataša Štelcer

Mag. Nataša Štelcer je rojena leta 1975 v Mariboru, kjer je na Pravni fakulteti v Mariboru pridobila naslov univerzitetne diplomirane pravnice. Kasneje je, v programu delovno pravno in pravo socialne varnosti, svoj študij nadaljevala na podiplomskem študiju Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, ter leta 2007 študij zaključila z oceno cum laude. Znanja in izkušnje, ki jih pridobiva pri svojem delu v gospodarstvu, sodstvu in aktualno v odvetništvu se nadgrajujejo, dopolnjujejo, ter povezujejo interdisciplinarno, kar se odraža tudi v širši obravnavi posameznih vprašanj delovnega prava.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping