Novela – Zakon o pravdnem postopku ZPP-E

99,05  brez DDV

Novela v ureditev pravdnega postopka prinaša pomembne novosti. Večja učinkovitost se zagotavljata pri vročanju in posredovanju vlog. Novela poudarja načelo skrbnosti strank in njihovega so-prispevanja k učinkovitosti in pospešitvi postopka ter h kakovosti sodnega varstva.

Iz vsebine

Format: A5
Vezava: Trda
Število strani: 305
Izid: september 2017

Avtor: mag. Rudi Štravs

Kategorija:
Trust Badge Image

Opis

Kompleksno poznavanje procesnega prava je nujno za uspešno delo sodnikov, odvetnikov in vseh ostalih, ki se udeležujejo sodnih postopkov.

27. februarja 2017 je bil objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o pravdnem postopku (ZPP–E). Novela ZPP–E predstavlja (poleg novele ZPP–D, ki je veljala od 1. oktobra 2008) najobsežnejšo spremembo in dopolnitev Zakona o pravdnem postopku, veljavnega od 14. julija 1999 in pomembnega procesnega zakona z učinki na številnih pravnih področjih.

Novela ZPP–E obsega 132. zakonskih členov in bistveno posega v vse faze pravdnega postopka. Med drugim odločilno vpliva na postopek pred Vrhovnim sodiščem in še posebej spreminja koncept revizije. Z omejitvijo dovoljenosti revizije na primere, ko je bila revizija predhodno dopuščena, se bo močno okrepila vloga Vrhovnega sodišča kot precedenčnega sodišča, poseženo pa bo seveda tudi v pravni položaj strank ob pravnomočnosti sodnih odločb, izdanih na drugi stopnji.

Knjižna in elektronska izdaja bosta vsebovala tekst celotnega noveliranega Zakona o pravdnem postopku s komentarjem vseh spremenjenih, dopolnjenih in novih členov. Avtor komentarja bo mag. Rudi Štravs, vrhovni sodnik svetnik, ki dela na civilnem oddelku Vrhovnega sodišča republike Slovenije.

Dodatne informacije

Teža 1,6 kg

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping