Novela – Zakon o pravdnem postopku ZPP-E

99,05  brez DDV

Novela v ureditev pravdnega postopka prinaša pomembne novosti. Večja učinkovitost se zagotavljata pri vročanju in posredovanju vlog. Novela poudarja načelo skrbnosti strank in njihovega so-prispevanja k učinkovitosti in pospešitvi postopka ter h kakovosti sodnega varstva.

Iz vsebine

Format: A5
Vezava: Trda
Število strani: 305
Izid: september 2017

Avtor: mag. Rudi Štravs

Kategorija:
Trust Badge Image

Opis

Kompleksno poznavanje procesnega prava je nujno za uspešno delo sodnikov, odvetnikov in vseh ostalih, ki se udeležujejo sodnih postopkov.

27. februarja 2017 je bil objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o pravdnem postopku (ZPP–E). Novela ZPP–E predstavlja (poleg novele ZPP–D, ki je veljala od 1. oktobra 2008) najobsežnejšo spremembo in dopolnitev Zakona o pravdnem postopku, veljavnega od 14. julija 1999 in pomembnega procesnega zakona z učinki na številnih pravnih področjih.

Novela ZPP–E obsega 132. zakonskih členov in bistveno posega v vse faze pravdnega postopka. Med drugim odločilno vpliva na postopek pred Vrhovnim sodiščem in še posebej spreminja koncept revizije. Z omejitvijo dovoljenosti revizije na primere, ko je bila revizija predhodno dopuščena, se bo močno okrepila vloga Vrhovnega sodišča kot precedenčnega sodišča, poseženo pa bo seveda tudi v pravni položaj strank ob pravnomočnosti sodnih odločb, izdanih na drugi stopnji.

Knjižna in elektronska izdaja bosta vsebovala tekst celotnega noveliranega Zakona o pravdnem postopku s komentarjem vseh spremenjenih, dopolnjenih in novih členov. Avtor komentarja bo mag. Rudi Štravs, vrhovni sodnik svetnik, ki dela na civilnem oddelku Vrhovnega sodišča republike Slovenije.

Shopping cart

0

No products in the cart.