KAZENSKI ZAKONIK SPLOŠNI DEL s komentarjem in sodno prakso

228,84  brez DDV

Izdaja: Založba WD

Format: večji format B5 – (17  x 24cm)
Vezava: Trda
Izid: 2023

Avtorji:
Dr. Helena Deveta (odvetnica)
Vid Bele(sodnik)
Timon Hren(odvetnik)
Aleksandra Janja Koren(državna tožilka)
Damir Kusič(državni tožilec)

Kategoriji: ,
Trust Badge Image

Opis

Od leta 2008 velja novi Kazenski zakonik (KZ-1), ki je nadomestil prej veljavni KZ iz leta 1995. Do danes je bil KZ-1 dopolnjen že z desetimi novelami (KZ-1J). Zato smo se odločili izdati posodobljen komentar Splošnega dela kazenskega zakonika (KZ), ki ga je napisal pokojni profesor dr. Ivan Bele leta 2001 ter ga prilagoditi veljavnemu zakonskemu besedilu KZ-1.

Knjiga KZ-1 s komentarjem in sodno prakso je zasnovana kot teoretični in tudi kot praktični pripomoček, ki bo bralcu omogočila poglobljeno seznanitev s posameznimi instituti kazenskega prava v teoriji in njihovo uporabo v praksi. Pri posameznih členih bo zajeta teoretična obrazložitev ključnih institutov splošnega dela, v posebnem razdelku pa tudi relevantna sodna praksa slovenskih sodišč, pa tudi Evropskega sodišča za človekove pravice.

Avtorji komentarja so strokovnjaki za področje kazenskega prava, ki imajo dolgoletne praktične in teoretične izkušnje pri vodenju kazenskih postopkov oziroma zastopanju v kazenskih postopkih. Komentar je namenjen predvsem sodnikom, državnim tožilcem, odvetnikom, pa tudi akademikom in študentom prava ter vsakomur, ki se pri delu srečuje s kazenskim pravom.

Dodatne informacije

Teža 1,789 kg

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping