Mag. Matej Čujovič je študiral na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je leta 2001 diplomiral. Naslednje leto se je zaposlil kot pripravnik na Višjem sodišču v Ljubljani. Magistrsko delo je uspešno opravil leta 2007, ko je bil tudi izvoljen za sodnika. Od leta 2007 do marca 2012 je sodil na Okrajnem sodišču v Ljubljani, od tedaj do maja 2020 na Višjem sodišču v Ljubljani, odtlej pa je vrhovni sodnik na Vrhovnem sodišču Republike Slovenije. V letih 2009 do 2012 je bil član Sodnega sveta Republike Slovenije.

Ima bogate predavateljske izkušnje na izobraževanjih za sodnike, odvetnike, sodno osebje, izvedence, tolmače in študente, tako doma kot v tujini. Je avtor številnih strokovnih člankov, soavtor komentarja k Družinskemu zakoniku ter udeleženec nacionalnih in mednarodnih strokovnih konferenc.
Mag. Čujovič je ljubiteljski igralec in je za svoje igralske dosežke prejel več nagrad (Severjeva nagrada za najboljšo igralsko stvaritev v slovenskem ljubiteljskem gledališču, 2013; Čufarjeva plaketa za najboljšo moško vlogo 2001 in 2014; matiček za igralski dvojec; 2021).

Prikaz rezultata

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping