Kontakt

PZ MB d.o.o.
Prečna ulica 16
2212 Šentilj v Slovenskih Goricah

Matična številka 6291457000
Davčna številka SI73820709

Email: info.pz@amis.net

Copyright © 2014 PZ-MB d.o.o. izdelava spletnih strani StraniZaVas.com. Vse pravice pridržane.


Naročilo

Za naročilo knjig založbe PZ-MB d.o.o. izpolnite obrazec na spodnji povezavi:

Naročilo knjig

 

NOVOST!

 

 Osnove gospodarskega in pogodbenega prava1

kazenski zakonik siva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konferenca - seminar

KAKO PO NOVEM DRUŽINSKEM ZAKONIKU?

24.04.2019 in 07.05.2019 MAXI Klub - Ljubljana

 

Konferenca - seminar na katerem napovedujemo vsebinsko bogat program, vrhunske predavatelje, prijetno druženje in vso tematiko na področju novega Družinskega zakonika (DZ), kateri je eden najpomembnejših zakonov, saj s svojo vsebino posega na najbolj občutljiva, ranljiva in marsikdaj tudi z osebno noto prežeta pravna razmerja. DZ je nadomestil Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki je bil sprejet pred več kot 40 leti. Za prakso bo dragocen pregled zakonodajnih novosti na področju Družinskega Zakonika (DZ), ter pregled sodne prakse, domačih in tujih sodišč, Sodišča Evropske unije ter Evropskega sodišča za človekove pravice, namenjene za sodnike, socialne delavce, odvetnike, notarje in druge strokovnjake iz (zavodov, osnovnih šol, vrtcov...). Konferenca - seminar je sestavljen iz šestih sklopov ob katerih bomo spodbujali napredne ideje, znanja in izkušnje, ki so na področju nove Družinske zakonodaje, aktualne za strokovno in tudi širšo javnost.

1. Prvi sklop - Nepravdni postopki – novosti, ki jih prinaša DZ

Vsebina: Nepravdni postopki so se v Sloveniji razvijali predvsem pod vplivom teoretičnih razmišljanj v pravni literaturi in stališč sodne prakse, zlasti pred višjimi sodišči. Širitve pristojnosti sodišč na področju družinskega prava so ustvarile potrebo po preveritvi temeljnih načel in splošnih procesnih določb. Postopki v družinskih zadevah bodo obravnavani iz vidika civilnega procesnega prava, pri čemer se bo upoštevala reforma DZ in primerjalno-pravne težnje. Avtorica bo namenila pozornost prenosu pristojnosti z upravnih organov na sodišča. Sledi razmejitev med pravdnim in nepravdnim postopkom z razlogi za opravljeno zakonodajno izbiro in primerjalno-pravnimi utemeljitvami. Pomemben del je seznam posameznih postopkov z navedbo vrste pristojnosti in postopka.

 

2. Drugi sklop - Začasne odredbe – novosti, ki jih prinaša DZ

Vsebina: Družinski zakonik prinaša številne novosti tudi na področju začasnih ukrepov. V prispevku bodo zato posebej predstavljeni posamezni začasni ukrepi in tisti trajnejše narave. Predstavljene bodo predpostavke za odreditev posameznega ukrepa, čas trajanja ukrepa in dolžnosti sodišča v okviru t. i. preverjanja utemeljenosti nadaljnjega izvajanja ukrepa.


3. Tretji sklop - Nova vloga centra za socialno delo med straši, otrokom in sodiščem

Vsebina: Z družinskim zakonikom centri za socialno delo pridobivajo novo vlogo, ki bo sicer zelo podobna trenutni, vendar z osnovno razliko prenosa njihovega odločanja na sodišča. Primarno bo na ta način centru za socialno delo nekako vrnjena vloga svetovalca in pomočnika, ob tem pa bo vzpostavljen nov način sodelovanja s sodišči, kjer se uveljavlja cela paleta različnih možnih ukrepov za zaščito otrok, ki jih do sedaj ni bilo. Avtorica bo v svojem prispevku preletela nov način sodelovanja med sodišči in centri za socialno delo, kaj se od katerega izmed njiju pričakuje in kaj to pomeni v praksi. Del prispevka bo namenjen vprašanju delovanja današnjih staršev, kadar se med njima razvije visok konflikt in kako se na to odzivajo institucije, predvsem v okviru zaščite otrok.

 

4. Četrti sklop - Družinsko podjetništvo in korporacijski izzivi

Vsebina: Družinsko podjetništvo in korporacijski izzivi - govora bi bilo predvsem o družinskih podjemih in prenosu poslovanja v družinskem krogu glede na pravnoorganizacijsko obliko, izbor oblike za poslovanje in ureditev upravljanja v okviru družinskega podjetja ter možnosti izstopov, ... v povezavi z relacijami Družinskega zakonika med povezanimi osebami.

OPOZORILO! Pri konferenci - seminar 07.05.2019:

Zamenjata se predavateljici in temi namesto ga. Sendi Murgel, bo predava asistentka dr. Suzane Kraljič - ga. Katja in to združena dva sklopa - Razveza zakonske zveze s poudarkom na načelu varstva otrokovih koristi!

 

O PREDAVATELJIH najdete vse podrobnosti na spletu http://www.pzmb.si

Dr. Urška Kežmah - je odvetnica. Sendi Murgel, univ.dipl.prav., zaposlena na Inšpektoratu RS za delo, Socialna inšpekcija kot socialna inšpektorica. Dr. Dušan Jovanovič - je izredni profesor za področje prava na Univerzi v Mariboru, Ekonomsko-poslovni fakulteti.

Vse to in še marsikaj zanimivega lahko pričakujete na konferenci - seminarju, kjer nas bo gostil MAXI Klub v Ljubljani - prisrčno torej vabljeni, da se nam pridružite.

 

Program

09.00 - 09.30 Registracija konference - seminarja

09.30 - 09.40 Uvodni nagovor - pozdrav

09.40 - 10.40 Prvi sklop dr. Urška Kežmah - Nepravdni postopki v družinskopravnih zadevah

10.40 - 11.40 Drugi sklop dr. Urška Kežmah - Začasne odredbe – novosti, ki jih prinaša DZ

11.40 - 12.10 Odmor s prigrizkom (sadje, minjon ali sladko in slano pecivo) in kavo (čaj, voda, mineralna voda, sok)

12.10 - 13.10 Tretji sklop Sendi Murgel uni. dipl. prav - Nova vloga centra za socialno delo med straši, otrokom in sodiščem

13.10 - 14.10 Četrti sklop izr. prof. dr. Dušan Jovanovič - Družinsko podjetništvo in korporacijski izzivi

PODROBNOSTI

Datum in čas dogodka: sreda 24. april 2019 in torek 07. maj 2019, od 9.00 do 14.10 h
Lokacija: MAXI Klub (I. nadstropje nad slaščičarno MAXI), Trg republike 1, 1000 Ljubljana
Kontaktna oseba za naročila : Stanka, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 040 / 131 747

 

KOTIZACIJA

Kotizacija za konferenco - seminar in knjigo »Družinski zakonik s komentarjem« znaša 279,95 EUR (316,54 EUR z DDV). Deležni ste posebnega ugodnosti ob sočasnem nakupu knjige in seminarja -35% popusta na seminar!

Kotizacija za konferenco - seminar brez knjige znaša 123 EUR (150,06 EUR z DDV).

Cena knjige »Družinski zakonik s komentarjem« znaša 200 EUR (219 EUR z DDV).


Opomba! - Ob prijavi navedite izbrano kotizacijo! Prijave do 20.4.2019 in za drugi 03.05.2019!

Prijave sprejemamo po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., faksu: 02/630 33 66 ali na spletni strani www.pzmb.si. Skrajni rok za odpoved udeležbe je 24 ur (en dan) pred seminarjem - v nasprotnem primeru vam zaračunamo kotizacijo v celoti! Na podlagi prijave vam bomo poslali račun, ki ga poravnate v navedenem plačilnem roku. Kotizacijo lahko poravnate tudi pred prejemom na TRR organizatorja Založba WD, Denis Weingerl s.p., Fluksova ulica 1, 2000 Maribor, (DH d.d.), IBAN SI56 6100 0000 6399 825, sklic na št. 00 2019-davčna št. plačnika.

UGODNOSTI
Za kupljeno knjigo Družinski Zakonik avtorice dr. Suzane Kraljić (založbe PZ MB d.o.o.), vam priznamo -20% popust na udeleženca konference - seminarja iz iste delovne organizacije.

Za vsakega naslednjega udeleženca iz iste delovne organizacije vam priznamo -10% popust.

Popust velja samo za naslednjega (drugega) udeleženca seminarja in ne vključuje knjige

PDF Dokument

Online Prijavnica