Kontakt

PZ MB d.o.o.
Prečna ulica 16
2212 Šentilj v Slovenskih Goricah

Matična številka 6291457000
Davčna številka SI73820709

Email: info.pz@amis.net

Copyright © 2014 PZ-MB d.o.o. izdelava spletnih strani StraniZaVas.com. Vse pravice pridržane.


Naročilo

Za naročilo knjig založbe PZ-MB d.o.o. izpolnite obrazec na spodnji povezavi:

Naročilo knjig

 

NOVOST!

 knjiga1-3d

gospo pravo 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konferenca - seminar

KAKO PO NOVEM DRUŽINSKEM ZAKONIKU?

18.06.2019 City Hotel - Ljubljana

Konferenca - seminar na katerem napovedujemo vsebinsko bogat program, vrhunske predavatelje, prijetno druženje in vso tematiko na področju novega Družinskega zakonika (DZ), kateri je eden najpomembnejših zakonov, saj s svojo vsebino posega na najbolj občutljiva, ranljiva in marsikdaj tudi z osebno noto prežeta pravna razmerja. DZ je nadomestil Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki je bil sprejet pred več kot 40 leti. Za prakso bo dragocen pregled zakonodajnih novosti na področju Družinskega Zakonika (DZ), ter pregled sodne prakse, domačih in tujih sodišč, Sodišča Evropske unije ter Evropskega sodišča za človekove pravice, namenjene za sodnike, socialne delavce, odvetnike, notarje in druge strokovnjake iz (zavodov, osnovnih šol, vrtcov...). Konferenca - seminar je sestavljen iz petih sklopov ob katerih bomo spodbujali napredne ideje, znanja in izkušnje, ki so na področju nove Družinske zakonodaje, aktualne za strokovno in tudi širšo javnost.

1. Prvi sklop - Otrokove koristi: od teorije do prakse

 

Vsebina: Otrokove koristi so temeljno vodilo pri vseh dejavnostih, ki se nanašajo na otroke, tako v vertikalnih kakor tudi horizontalnih razmerjih. Vsebina »otrokovih koristi« je pri tem nedorečen pojem – pravni standard, saj se mu bo vsebina dala v vsakem primeru posebej, pri čemer se bodo upoštevale tako okoliščine na strani otroka kakor tudi na strani staršev. Avtorica po predstavila sodobne poglede na opredelitev otrokove koristi v teoriji in praksi.

 

2. Drugi sklop - Razveza zakonske zveze in premoženjskopravna razmerja po novem DZ

 

Vsebina: Področje zakonske zveze predstavlja eno izmed področij, ki je deležno mnogih zakonodajnih sprememb po DZ. Avtorica bo v prispevku podala predstavitev novih rešitev, ki jih prinaša DZ, še posebej pa bo pozornost namenila procesnopravnim vidikom razveze zakonske zveze ter urejanju premoženjskopravnih razmerij med zakoncema ob sklenitvi kakor tudi ob razvezi zakonske zveze.

3. Tretji sklop - Nepravdni postopki – novosti, ki jih prinaša DZ

Vsebina: Nepravdni postopki so se v Sloveniji razvijali predvsem pod vplivom teoretičnih razmišljanj v pravni literaturi in stališč sodne prakse, zlasti pred višjimi sodišči. Širitve pristojnosti sodišč na področju družinskega prava so ustvarile potrebo po preveritvi temeljnih načel in splošnih procesnih določb. Postopki v družinskih zadevah bodo obravnavani iz vidika civilnega procesnega prava, pri čemer se bo upoštevala reforma DZ in primerjalno-pravne težnje. Avtorica bo namenila pozornost prenosu pristojnosti z upravnih organov na sodišča. Sledi razmejitev med pravdnim in nepravdnim postopkom z razlogi za opravljeno zakonodajno izbiro in primerjalno-pravnimi utemeljitvami. Pomemben del je seznam posameznih postopkov z navedbo vrste pristojnosti in postopka.

 4. Četrti sklop - Začasne odredbe – novosti, ki jih prinaša DZ

Vsebina: Družinski zakonik prinaša številne novosti tudi na področju začasnih ukrepov. V prispevku bodo zato posebej predstavljeni posamezni začasni ukrepi in tisti trajnejše narave. Predstavljene bodo predpostavke za odreditev posameznega ukrepa, čas trajanja ukrepa in dolžnosti sodišča v okviru t. i. preverjanja utemeljenosti nadaljnjega izvajanja ukrepa.


5. Peti sklop - Nova vloga centra za socialno delo med straši, otrokom in sodiščem

Vsebina: Z družinskim zakonikom centri za socialno delo pridobivajo novo vlogo, ki bo sicer zelo podobna trenutni, vendar z osnovno razliko prenosa njihovega odločanja na sodišča. Primarno bo na ta način centru za socialno delo nekako vrnjena vloga svetovalca in pomočnika, ob tem pa bo vzpostavljen nov način sodelovanja s sodišči, kjer se uveljavlja cela paleta različnih možnih ukrepov za zaščito otrok, ki jih do sedaj ni bilo. Avtorica bo v svojem prispevku preletela nov način sodelovanja med sodišči in centri za socialno delo, kaj se od katerega izmed njiju pričakuje in kaj to pomeni v praksi. Del prispevka bo namenjen vprašanju delovanja današnjih staršev, kadar se med njima razvije visok konflikt in kako se na to odzivajo institucije, predvsem v okviru zaščite otrok.

O PREDAVATELJIH najdete vse podrobnosti na spletu http://www.pzmb.si

Dr. Suzana Kraljić - je izredna profesorica na Pravni fakulteti UM predava Družinsko in dedno pravo - avtorica knjige »Družinski zakonik s komentarjem«,

Dr. Urška Kežmah - je odvetnica.

Sendi Murgel, univ.dipl.prav., zaposlena na Inšpektoratu RS za delo, Socialna inšpekcija kot socialna inšpektorica.

Vse to in še marsikaj zanimivega lahko pričakujete na konferenci - seminarju, kjer nas bo gostil City Hotrl v Ljubljani - prisrčno torej vabljeni, da se nam pridružite.

Program

09.00 - 09.15 Registracija konference - seminarja

09.20 - 09.25 Uvodni nagovor - pozdrav

09.30 - 10.15 Prvi sklop dr. Suzana Kraljić - Otrokove koristi od teorije do prakse

10.15 - 11.00 Drugi sklop dr. Suzana Kraljič - Razveza zakonske zveze po novem DZ

11.00 - 11.30 Odmor s prigrizkom (sadje, minjon ali sladko in slano pecivo) in kavo (čaj, voda, mineralna voda, sok)

11.30 - 12.15 Tretji sklop dr. Urška Kežmah - Nepravdni postopki v družinskopravnih zadevah

12.15 - 13.00 Četrti sklop dr. Urška Kežmah - Začasne odredbe – novosti, ki jih prinaša DZ

13.00 - 14.00 Peti sklop Sendi Murgel uni. dipl. prav - Nova vloga centra za socialno delo med straši, otrokom in sodiščem.

PODROBNOSTI

Datum in čas dogodka: torek 18. junij 2019 od 9.00 do 14.10 h
Lokacija: City Hotel v Ljubljani, Dalmatinova ulica 15, 1000 Ljubljana
Kontaktna oseba za naročila: Stanka, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 040 / 131 747

KOTIZACIJA

Kotizacija za konferenco - seminar in knjigo »Družinski zakonik s komentarjem« znaša 279,95 EUR (316,54 EUR z DDV). Deležni ste posebnega ugodnosti ob sočasnem nakupu knjige in seminarja -35% popusta na seminar!

Kotizacija za konferenco - seminar brez knjige znaša 123 EUR (150,06 EUR z DDV).

Cena knjige »Družinski zakonik s komentarjem« znaša 200 EUR (219 EUR z DDV).


Opomba! - Ob prijavi navedite izbrano kotizacijo! Prijave sprejemamo do 15. junija 2019!

Prijave sprejemamo po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , faksu: 02/630 33 66 ali na spletni strani www.pzmb.si. Skrajni rok za odpoved udeležbe je 24 ur (en dan) pred seminarjem - v nasprotnem primeru vam zaračunamo kotizacijo v celoti! Na podlagi prijave vam bomo poslali račun, ki ga poravnate v navedenem plačilnem roku. Kotizacijo lahko poravnate tudi pred prejemom na TRR organizatorja Založba WD, Denis Weingerl s.p., Fluksova ulica 1, 2000 Maribor, (DH d.d.), IBAN SI56 6100 0000 6399 825, sklic na št. 00 2019-davčna št. plačnika.

UGODNOSTI
Za kupljeno knjigo Družinski Zakonik avtorice dr. Suzane Kraljić (založbe PZ MB d.o.o.), vam priznamo -20% popust na udeleženca konference - seminarja iz iste delovne organizacije.

Za vsakega naslednjega udeleženca iz iste delovne organizacije vam priznamo -10% popust.

Popust velja samo za naslednjega udeleženca seminarja in ne vključuje knjige.

PDF DOKUMENT

Online Prijavnica